Nieuws

Een succesvolle match!

Hij (33 jaar)

Mijn moeder vertelde dat op Omroep Brabant een artikel stond over een datingbureau dat zich richt op mensen die moeilijk contacten aangaan en contacten kunnen onderhouden. Ik kreeg het gevoel dat dit wel iets voor mij zou kunnen zijn. Het lukt me niet goed om vrouwen aan te spreken en door mijn beperkte netwerk ontmoet ik ook weinig nieuwe vrouwen. Ik ben in het verleden veel gepest en dat heeft er voor gezorgd dat ik altijd wat afwachtend ben in contact en weinig zelfvertrouwen heb als het om vrouwen gaat. Dus eigenlijk dacht ik meteen: “dit zal waarschijnlijk ook niet gaan lukken”.

Maar toen toch maar de stoute schoenen aangetrokken en naar UNIT Verbindt een mail gestuurd. Ik vond het leuk om het aanmeldformulier in te vullen en kreeg daar al een beetje het gevoel dat ik er toe deed. Ik had leuke dingen om te melden op het formulier en zag het intake gesprek dan ook met vertrouwen tegemoet.

Ik werd snel uitgenodigd voor een gesprek in Tilburg waar ik met Gemma en Renske in gesprek ging over mijn wensen. Al mijn vreemde gedachtes hierover bleken helemaal niet vreemd te zijn en Gemma en Renske gaven mij het gevoel dat er echt wel iemand bij mij zou passen en ook dezelfde interesses zou delen met mij. Ik onderneem graag dingen, maar houdt niet van veel drukte. Wel van films, koken, wandelen en zo en ik wil graag serieuze gesprekken voeren over van alles en nog wat. Met een tevreden gevoel ben ik weer naar huis gegaan.

Nog geen drie weken later werd mij via de mail kenbaar gemaakt dat er een vrouwelijke kandidaat was die ook net als ik geïnteresseerd was in o.a. geschiedenis, wandelen en lekker eten. Ook belangrijk, ze hield van een opgeruimd huis en vond familie ook heel belangrijk. En ze rookte niet!
Allemaal pluspunten.

Over en weer kregen we elkaars profiel toegestuurd met een foto erbij en dit zorgde voor een voorzichtige glimlach. Ondertussen begonnen de zenuwen te komen voor de eerste ontmoeting. Gelukkig had ook zij aangegeven iets te willen gaan ondernemen zodat we niet in een cafeetje tegenover elkaar moesten gaan zitten waarbij de kans bestaat dat ik helemaal stil zou vallen.

De eerste ontmoeting weet ik nog heel goed en zij was nog veel leuker dan op de foto en wat er in het profiel over haar was geschreven. Ze was best open en hield het gesprek tussen ons aan de gang. Ik ging opgelucht naar huis. Al zou er nu helemaal niets meer gebeuren dan had ik toch een hele fijne middag gehad. Ik realiseerde me ook dat ik allang geen leuke dingen meer had gedaan met leeftijdsgenoten en al helemaal niet met een vrouw. We zijn nu ongeveer 4 maanden verder en zien elkaar ieder weekend. De dagen daartussen heb ik nodig om mij op mijn werk te concentreren en daarvoor voldoende rust te nemen. Hierin heb ik ontdekt dat dit ook niet erg is, als je hier maar samen een balans in vindt. We doen het rustig aan, maar denken erover om deze zomer samen op vakantie te gaan.

Zij (29 jaar)

Ik was al heel wat jaartjes op zoek naar een relatie. Ik heb veel verschillende dating apps geprobeerd met wisselend succes. Soms alleen wat appen en soms een ontmoeting. Ik heb tijd nodig om aan iemand te wennen en mezelf te laten zien, maar had het gevoel dat er vaak al snel geoordeeld werd. Hierdoor voelde dit niet altijd oprecht.

Via via kwam ik bij UNIT Verbindt en bedacht me dat ik misschien eens iets anders moest proberen om meer succes te hebben. De inschrijving was persoonlijk en er was aandacht voor mij en wat ik zocht in een partner. Het werd me tijdens de intake al duidelijk gemaakt dat er voldoende mannen zich hadden ingeschreven en dat het waarschijnlijk niet lang zou kunnen duren voordat ik kon gaan daten. Dit leverde natuurlijk wat spanning op, maar ik kreeg de boodschap mee om te zoeken naar een klik voor een leuke vriendschap, welke mogelijk uit kon groeien tot meer. Dit haalde de druk er voor mij een beetje af.

En niet veel later kreeg ik van Gemma en Renske een profiel toegestuurd en een foto erbij. Dat geeft natuurlijk een eerste indruk, maar ik beoordeel zelf iemand niet graag op papier. Ik zie meer aan de manier waarop iemand zich gedraagt en wat voor gevoel de persoon me geeft. Tijdens de eerste date merkte ik dat hij erg gespannen was, maar dit gaf niet. We hadden voldoende om over te praten, waardoor we vanzelf tot een volgende afspraak kwamen. Sinds 4 maanden hebben we nu contact en het voelt vertrouwd, ik kan bij hem terecht als ik me niet zo goed voel maar we ondernemen ook samen leuke dingen. Met hem erbij voel ik me steeds beter op mijn gemak en kost het me niet alleen heel veel energie maar levert het soms ook energie op. We hebben echt een weekend relatie maar dat is voor mij ook helemaal goed. Mijn energiehuishouding is zo laag dat ik
door de weeks weer op moet laden om in het weekend weer leuke dingen te kunnen doen. Het is bijzonder dat ik nog niet één weekend heb afgezegd, dat was voorheen wel anders als ik afspraken had. Samen zien we de toekomst wel zitten, ik wil geen kinderen en hij ook niet. Dat lijkt ons allebei te veel verantwoordelijkheid. Dat ik de kans heb gekregen door me aan te melden bij UNIT verbindt vind ik een lotje uit de loterij. Helaas zijn er veel te weinig vrouwen die zich aanmelden dus veel mannen zijn nog steeds aan het wachten op de perfecte match. Ik gun iedereen een mooie liefdevolle relatie!!